KAKO NASTAJU MAMINI SINOVI? Žene prestanite OVO da radite, pravite KOBNU GREŠKU U VASPITANJU, posle će biti kasno
Kako nastaju mamini sinovi?, Foto: Profimedia

morate znati

KAKO NASTAJU MAMINI SINOVI? Žene prestanite OVO da radite, pravite KOBNU GREŠKU U VASPITANJU, posle će biti kasno

Ako majka preterano štiti sina i ne dozvoljava mu da samostalno donosi odluke, postoji velika verovatnoća da će on odrasti u emotivno nezrelu osobu

Objavljeno:

Švajcarski psiholog i psihijatar Karl Jung, tokom svoje dugogodišnje karijere, posebno se bavio načinom na koji majke vaspitavaju svoje sinove. On je identifikovao prekomernu zaštitničku tendenciju majki kao jednu od ključnih grešaka u odgajanju.

Ovakvo ponašanje majki može dovesti do toga da njihovi sinovi kasnije u životu postanu izuzetno nesigurni, tražeći pomoć čak i za rešavanje najosnovnijih problema. Jung je opisao ovu grešku kao stvaranje "muškarca-deteta", osobe koja živi u prošlosti i koja se trudi da izbegne surovu realnost koju ne može da razume.

Jung je ovakvim muškarcima pripisao karakteristike kao što su emocionalna nezrelost
Jung je ovakvim muškarcima pripisao karakteristike kao što su emocionalna nezrelostfoto: Profimedia

Njegova majka ga kontinuirano podržava, ne shvatajući potrebu da se njen sin osamostali i postane sposoban da formira sopstvenu porodicu.

Jung je ovakvim muškarcima pripisao karakteristike kao što su emocionalna nezrelost, zavisnost od drugih, izbegavanje ozbiljnih životnih situacija i narcisoidnost. Ovi muškarci često imaju problema sa preuzimanjem odgovornosti i angažovanjem u značajnim životnim odlukama, što dodatno komplikuje njihovu sposobnost za razvoj zdravih, odraslih međuljudskih odnosa.

BONUS VIDEO:

01:44

DEČAK KOJI JE UBIO JAGANJCE BIO JE U OVOJ VRSTI PSIHOZE! Psiholog tvrdi da je priča čoveka koji mu je ustupio kuću je sumnjiva!

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.